Liefde in Konflik

*LIEFDE IN KONFLIK*

*Kia ora, Aotearoa. *

Hierdie boek word met baie respek en groot nederigheid opgedra aan elke mens (soldaat, man, vrou en kind) wat hulle lewe, hetsy deur militêre operasies, ontbering, konflik, ontwrigting, ongeluk of enige ander gebeurlikheid in hierdie verskriklike oorlog verloor het. Dit raak mense oor geslagte heen steeds diep in die hart.

Die Tweede Wêreldoorlog (bekend as *WWII* – 1 September 1939 tot 2 September 1945) relatief kort na die Eerste Wêreldoorlog (28 Julie 1914 tot 11 November 1918), het miljoene lewens geëis, mense ontwortel en families wreed ontwrig.

Laat ons hierdie dapper mense – elke man vrou en kind – wat deur dié verskriklike oorlog geraak is, nooit vergeet nie.

*Te Pakanga nui.*

*INLEIDING:*

Hierdie oorlogsroman beskryf ʼn besonderse avontuur, sterk vermeng met aksie, deursettingsvermoë, en lief en leed wat elke leser aan die hart sal gryp.

Twee jong mense, Kevin Welsh, ʼn voetsoldaat, en Helen Townsend, ʼn mediese Suster van Tekapo, ontdek die wonder van hul liefde die aand voordat die jong man vir die oorlog moet aanmeld. Herinneringe aan hierdie passievolle nag volg die twee verliefdes regdeur die verhaal tot aan die einde van die oorlog, waarna nuwe uitdagings hul pad weer kruis.

Suster Helen volg haar held later, as verpleegkundige, na die oorlogsfront waar hul liefde, te midde van die byna onhoudbare omstandighede en die moeilike situasie, verder ontvou en ontwikkel.

Die gedagte vir hierdie verhaal het vroeg in Januarie 2020, tydens ʼn besoek aan die Te Papa Museum in Wellington, in die Noord Eiland van New Zealand ontstaan, en is spesifiek deur die besonders volledige en indrukwekkende uitstalling van die oorlog geïnspireer. Die toer deur hierdie deel van die museum, met sy realistiese en volledige uitbeeldings en standbeelde, asook welverdiende erkenning en eer wat aan die deelnemers en hul families gegee word (wat in alle aspekte elke Kiwi raak), het my diep aan die hart geruk.

Die idee hieroor het aanhou groei totdat dit in April 2020, gestalte begin kry het.
Na deeglike navorsing is fiktiewe karakters in sekere konfliksituasies geskep, en behoort hierdie omgewing waarin die verhaal afspeel, by elke liefhebber van romanse en oorlogstories, asook by elke trotse New Zealander, aanklank te vind. Alhoewel baie feite uit die geskiedenis gebruik is, is dit ook met fiksie vermeng sodat die verhaal sinvol en interessant vertel kan word. Baie feite kan dalk minder akkuraat wees, maar is nogtans naastenby getrou volgens die tydlyn van die oorlog geskryf.
Ek is groot dank verskuldig aan die Te Papa Museum en die geskiedskrywers vir die bronne van inligting op internet, maar ook aan elke iedere Kiwi wat hul pragtige land op ʼn besonders trotse wyse onderhou, koester, beskerm en bemark. Die trots van die New Zealanders wat ek uit die geskiedenis oplees, heers vandag nog onder hierdie besonderse mense van die ‘Eiland van die lang wit wolk’.
*Die omslag bevat ‘n foto van die besonderse beeld van Suster Lottie Le Gallais, wat deur Weta Workshop geskep is en in die Gallopoli uitstalling in die Te Papa Museum in Wellington te sien is. *
*Hierdie verhaal se hoof karakters is fiktief, en enige ooreenkomste is bloot toevallig.*

Please follow and like us: